16 september 2019

WARME KERSTGROET


Hallo allemaal,

 Op de kaart heb ik het nieuwe stansvel Feliz Navidad met de Gnoompjes verwerkt. Het stansvel is superleuk, lekker stevig en gemakkelijk om mee te werken. 
Als bassis heb ik de Dutch Doobadoo mal Wave gebruikt. Eerst teken je de mal na op cardstock. Let wel op dat je aan beide kanten een extra flapje van 2 cm tekent. Dit is om de kaart bol te laten staan. Zie de foto rechts. Eerst sla je de lange flap een beetje bol dicht en teken je de plaats van het flapje af op de achterkant. Hier maak je straks een gleuf ter breedte van het flapje. Dan sla je de kleine flap over de (bolle) grote flat en deze teken je af op het bolle deel. Ook hier komt een gleuf, zodat je de smalle flap hier bol in kunt steken. Wil je de kaart plat versturen? Haal de flapjes uit de gleuven en vouw de kaart plat op. Stuur desnoods een tekeningetje mee met uitleg hoe de kaart in elkaar gezet kan worden.

Plak eerst het designpapier (dat ook Feliz Navidad heet) op de kaart en snijdt daarna de gleuven in de kaart. Anders krijg je de insnijdingen niet mooi gelijk. 


Ook heb ik nog een sneeuwrandje gescheurd voor de onderkant. Is het net of de gnoompjes in de sneeuw staan. De hulstrand, bomen en huisjes zijn uit sneeuwpapier gestanst.

  Op de hulsttakjes heb ik rode pareltjes geplakt. Omdat de rode pareltjes bijna niet meer te koop zijn stap ik over op de Nuvo crystal drops. Bijna niet van echt te onderscheiden en kunnen niet van je kaart afvallen.
                      
Als laatste heb ik nog een paar witte sterren op de boog geplakt. 

Dank jullie wel voor het kijken.

22 opmerkingen:

 1. Een mooie kaart met veel leuke ideetjes om zelf ook te proberen...!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kaart en een goede beschrijving

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kaart en zo leuk alles verwerkt. Groetjes Betha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterende creatie! Er is zoooooooooooveel te zien op deze kaart!En al die kleine details maken de kaart helemaal af! Top creatie!Bedankt voor de beschrijving van de DDBD Wave.
  Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super.. Deze ga ik zeker proberen te maken. Wat een heerlijke kerstkaart 🤩😍

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schitterende kerstkaart

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige kaart! Je hebt mij weer op ideetjes gebracht

  BeantwoordenVerwijderen
 8. WAUW wat een kunstwerk,zoveel op te zien Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een hele mooie kunstwerkkaart is 't geworden!! Echt super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super het lijkt wel of je een stadspoort binnenkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Alsof je in de sneeuwbal staat.prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk idee om de zijkanten wat langer te maken. Dan heb je echt een doorkijkje, een waar wintertafereel. Mooi, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je hier een reactie achterlaat! Alle reacties lees ik met veel plezier. Ook tips en trucs zijn van harte welkom.