20 februari 2020

Bella Lulu Bloghop Purrfect Kitties

Hallo allemaal,

Welkom op onze eerste Bella Lulu bloghop met katten. Zelf ben ik een echt kattenmens. Toen ik de Dutch Box Art Mailbox voor het eerst zag wilde ik al gelijk een kattenmandje maken en daarom nu; katten in een mandje.

In het label op de zijkant van het kattenmandje heb ik een tekst uit het Bella Lulu knipvel Purrfect Kitties gestoken samen met een visje en visgraten. Wat zijn de visgraten uit de Little Happiness collectie leuk hé? Passen purrfect bij het thema en het designpapier. Een brutale witte kat kijkt om de hoek van het mandje.


En aan de voorkant steekt een zwarte kat zijn kopje om de hoek. De klep heb ik uitgesneden en erachter een stukje kippengaas geplakt. Door het gaas zie je de zieke kat in het mandje zitten. Zou hij teveel vis hebben gegeten?
 

Handvat
470.713.741 Dutch Box Art Mailbox
470.713.741

Het mandje is niet moeilijk te maken. Gewoon op cardstock het patroon overtekenen en uitknippen, daarna een maatje kleiner het patroon op designpapier overtekenen en uitknippen. Uit de hand heb ik een handvat getekend (zie tekening hiernaast) Bovenop het lange gedeelte heb ik 2 gleufjes van ongeveer 1 cm gesneden. De uiteinden van het handvat passen hier door. Tip: vouw voorzichtig de uiteinden dubbel, dan kun je ze gemakkelijk door de gleuven steken. De uiteinden aan de binnenkant vastplakken en daarna de binnenkant beplakken met designpapier. Op een centimeter of twee vanaf de zijwand geen lijm doen. Nu kan de achterkant erin geplakt worden en dan pas de twee centimeter designpapier insmeren met lijm en eroverheen plakken. Op de foto kun je zien hoe je de voorflap van de mand snijdt en beplakt.
De ritssluiting van het kattenmandje is helaas kapot gegaan en daarom heb ik er een extra sluiting opgemaakt.

Zou de witte kat wel echt ziek zijn? Hij zit zo lekker te spinnen.

Aan het handvat hangt nog een label met een leuke tekst. Deze heb ik met zwart Hemp cord vastgeknoopt.


Op de kaart heb ik een bolletje wol (bruine pijpenrager) geplakt met eroverheen nog wat visgraten. De katten hebben aardig wat visjes verschalkt!

Het stempeltje met de afdruk van kattenpootjes is al een heel oud stempeltje.
De tabs, bingokaarten en ansichtkaart komen van de labelvellen Purrfect Kittens.


Leuk dat je langs bent gekomen. Laat je een berichtje achter? Dan mag je doorhoppen naar

CORRY

Gebruikte materialen en mallen:
 • Dutch Doobadoo Shape Lily 470.713.184, Card Art Mailbox 470.713.741
 • Bella Lulu combideal 3001/0056 Purrfect Kitties
 • 6002/1388 Vintage Jeans Pocket (rits), 6002/1457 Little Happiness - Fish -, 6002/1175 Labels & Tags
 • Noor! design: 6011/0422 Labelvellen Purrfect Kittens
 • Joy! : 6002/0881 Scrapbooking Stencils, labels
 • Marianne design: CR1401 Kippengaas
 • Stempel kattenpootjes: M. Verhees art stamps #420512C
 • Noor & Zo: zwart Hemp Cord 
 •  

12 opmerkingen:

 1. Wat een mooie creatie, zo leuk gedaan om er een kattenmandje van te maken!
  Groetjes Suzan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk om van de brievenbus een kattenmand te maken. Geweldig mooi geworden. Ook ik ben een kattenmens dus wordt hier heel blij van. Groetjes Betha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie Betha. Het is zo leuk om kattenkaarten te maken. Ben alweer bezig met nog een kattenkaart.

   Verwijderen
 3. Ik ben juist een honden mens maar jou kaart kan ik zo ombouwen. Hij is geweldig mooi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie Karen. Honden of katten? Het kan allebei en je kunt het makkelijk aanpassen met het leuke Woof Woof papier als je dat wilt. Succes met het maken van een hondenkaart. En als deze af is post je hem dan in de Bella Lulu groep?

   Verwijderen
 4. Wat een geweldig leuke uitwerking van de DDD mal in combinatie met het kattenpapier. Ik ben niet zo'n kattenmens maar krijg gewoon zin om hem te gaan maken 💕💕

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schattig mandje. Echt iets om kado te doen aan een kattenliefhebber.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat super leuk bedacht zeg!! Ik ben ook een echt kattenmens hoor, en dit is echt een geniaal idee voor een kadootje! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat geweldig om van de brievenbus een kattenmandje te maken de poezen hebben het naar hun zin zo te zien, wat een leuk dp papier heb je gebruikt
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je hier een reactie achterlaat! Alle reacties lees ik met veel plezier. Ook tips en trucs zijn van harte welkom.