23 april 2022

De natuur in

 Hallo bloggers,

Vandaag post ik een kaart voor een jarige vriend die gek is op de natuur.

Voor de basiskaart heb ik een Dutch Doobadoo mal gebruikt. Het bruine cardstock heb ik eerst dubbelgevouwen en daarna heb ik de mal tegen de vouw gelegd, nagetekend en uitgeknipt. Zo krijg je een dubbele kaart.

De hele kaart heb ik daarna gedecoreerd met de Paper set van Marianne design. In de Paper set zitten designpapier, een stickervel met afbeeldingen, een stickervel met alfabet en een stansvel. Ik heb alleen een klein visnet en wat visgraatjes toegevoegd. De plakken hout heb ik uit het designpapier geknipt. Alle elementen zijn met foamtape verhoogd opgeplakt.

 
 De visser heb ik aangekleed met de techniek paper piecing. Wat is paper piecing? Eerst stempel je een afdruk op dik wit papier. Ik gebruik hiervoor altijd memento inkt. Daarna stempel je dezelfde afdruk op het (design)papier dat je mooi vindt voor de kaart. Vervolgens ga je alle afdrukjes die je wilt gebruiken uitknippen en plak je op de witte afdruk. Het gezicht, de handen, vis en de trui heb ik ingekleurd met copic markers. Bij de stempel van de visser zit een mal om hem uit te stansen.
 

De binnenkant heb ik ook nog aangekleed.

De verjaardagswens heb ik op het designpapier geprint en daarna uitgeknipt.

Om de kaart recht te laten staan heb ik de onderkant van de kaart schuin afgesneden. Dat klinkt raar, maar door er telkens een klein stukje af te snijden en te kijken hoe de kaart staat blijft deze uiteindelijk mooi recht staan.

Groetjes Antje

Gebruikte materialen:

  • Marianne Design: Paper set PK9176 - De natuur in -, HT1663 Stempel en mal van de visser
  • Dutch Doobadoo: 470.713.182 Shape Art Emerald A5

10 opmerkingen:

  1. Wat een gave mannenkaart met prachtige details maakte je Antje, ook bij jou heb ik veel kaarten gemist en heb op m’n gemakje teruggescrold en het is teveel om bij elke post te reageren maar ik zag weer ware kunstwerkjes: kerstcreaties waaronder de prachtige schaats en dan die beterschapskaart met schuine hoekjes en te lieve kikkertjes en die gave ouderwetse klok…knap werk allemaal hoor. Een fijn weekend en lieve groetjes xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een super gave stoere mannenkaart Antje.
    Wat leuk samen gesteld,
    Mooie details.
    Groetjes Elle-jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een heel gave kaart, er is veel op te zien en te ontdekken, net als in de natuur zelf. Slim hoe je hem mooi solide laat staan. Je bent er vast een tijd mee zoet geweest, maar dat was denk ik ook wel heel leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zoooooo, wat een ontzettende mooi kaart is dit.
    Alles klopt.
    En zo leuk om het allemaal persoonlijke toevoegingen te geven.
    Heel leuk gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. He, maar je hebt een geweldige kaart gemaakt. Ik vind die tof!!
    Wonderfull card.
    grtjs Claudia

    https://knutselmeisjes.blogspot.com/
    http://creativesketchygirls.blogspot.be
    http://girlzrebelchallenge.blogspot.com
    https://girlzcreativecrafts.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige kaart heb je weer Antje, erg mooi gedaan en aan details ontbreekt het wederom niet. 🙂 Nu weet ik ook wat paper-piecing is. Gaaf! Hij zal wel goed ontvangen worden/zijn door de jarige.
    Fijn weekend gewenst.
    GROET, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je hebt een hele mooi kaart voor jullie vriend gemaakt. Leuk om de visser te paper piercen. Mooi zijn deze materialen. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat is er veel te zien op je kaart. ontzettend gaaf vind ik dat. Ben er zelf gewoon slecht in, vind ik zelf, maar bij jou klopt het gewoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een super gave mannenkaart heb je gemaakt.
    Er is zoveel op te zien.
    Je hebt er een mooie basis bij gebruikt, dan heb je meteen een hele speciale kaart.
    Groetjes van Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw super gave mannenkaart Antje, en zo veel leuke details om naar te kijken. Antje hoe heet de sneeuw op je kaart vind hem prachtig. Groetjes, Anita

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je hier een reactie achterlaat! Alle reacties lees ik met veel plezier. Ook tips en trucs zijn van harte welkom.