15 oktober 2021

Hiep Hiep Hoera

 Hallo bloggers,

Dank jullie voor alle lieve reacties op mijn blogberichten. Ik lees ze elke keer met heel veel plezier. Ook probeer ik zoveel mogelijk jullie blogs te volgen en een reactie achter te laten. 

Het kubusmodel is superleuk om er kaarten mee te maken. Naar een voorbeeld van Jan B maakte ik al eerder een paar kerstkaarten en een verjaardagskaart. Deze kubuskaart is voor onze middelste kleindochter. De kaart lijkt op het eerste gezicht wat op die van Anouk, maar is toch totaal anders. Omdat er geen bestaand patroon is van mijn kaart heb ik deze zelf getekend. Ik wilde een kaart maken die opgevouwen 15 bij 15 cm is. Ik ben begonnen met het maken van zes kubussen van 5 bij 5 cm van wit cardstock. Daarna maakte ik een achterwand van 15 bij 15 cm en rilde deze op 5 en 10 cm.

Al de zijden van de kubussen heb ik beplakt met donkergrijs cardstock en designpapier. Voordat ik met plakken begon heb ik eerst een kruis gezet op de zijde die vastgeplakt wordt op de achterwand of op de volgende kubus. Op deze foto zie je goed hoe de kubussen aan elkaar en aan de achterwand zijn vastgeplakt.


Op de rechterzijde heb ik de tekst 'Meisjes van 13' van Paul van Vliet geplakt met daarboven een schattig meisjeshoofd met dat 'dunne steile haar'. Een paar flesjes nagellak, een bloem en pareltjes .....

Het gestreepte designpapier met de spiegel erop is een pocket. In de pocket zit een label met een verjaardagswens voor de jarige.

Door de kaart naar elkaar toe te vouwen ontstaan een vierkant model; net een kaptafeltje. De kaart sluit met twee magneetjes.

 
Aan de bovenkant van het label heb ik een pijltje en 'Pull Here' gestempeld.
 
De kaart kan opgevouwen gewoon in een envelop van 16 bij 16 cm. Onder de kubus heb ik nog een verjaardagswens geplakt. Gaat de onderste kubus niet zo makkelijk open? Dan zit het zwarte lusje met polkadots er om de kubus zonder probleem open te trekken.


De kubus op de achterkant vouw je ook gewoon omhoog en zo is het een platte kaart. De flesjes nagellak en vloeibare oogschaduw, het kaptafeltje en de lipstick heb ik gekopieerd van internet en op maat gemaakt in Word. Daarna heb ik er plakplastic overheen geplakt en uitgeknipt.


Dit schattige meisje heb ik zo opgeplakt dat het net is of zij op de onderste kubus zit. Bovenop de kubus waar zij tegenaan zit zijn de cijfers 13 geplakt.


Het zijn best veel foto's, maar zo kan ik goed laten zien hoe ik deze kaart heb samengesteld. Het lijkt veel werk, maar dat valt best mee. Het snijden en rillen is zo gebeurd. De meeste tijd gaat zitten in het bedenken van de tafereeltjes en het aankleden van de kubussen.

Nog een fijne dag en tot de volgende kaart,

Antje

Gebruikte materialen:

 • Bella Lulu: Knipvel BFF - 3000/0086
 • Noor! Design: 6011/0677 Sweet Romance, 6002/1564, 6002/1439, 6002/1489, 6002/1490, 6002/1412, 6002/1604, tekststempels 6410/0531
 • Marianne Design: CS1010 tekststempel, LR0582 Cijfers 13
 • Law Fawn: LF1415 tekststempel Pull Here

9 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige papieren creatie heb je voor je kleindochter gemaakt. Een echte topper. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je 13-jarige kleindochter weet niét wat ze ziet en wáár ze het eerst naar moet kijken, een fantastische creatie vol leuke meisjes en details!
  XxIrene
  XxIrene

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sjooooonge🥰, ik blijf er naar kijken, wat vind ik dit ontzeggen mooi zeg!!
  Je hebt er heel veel liefde in gestopt, dat zie je meteen, maar wat heb je ook veel leuke details gebruikt op de kaart.
  Echt een kunstwerk.
  Hier zal je kleindochter nog veel naar kijken, ze zal er wel heel blij mee zijn.
  De tekst van het liedje op de kaart vind ik super leuk, zó toepasselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow hier blijf je naar kijken, zoveel moois dat er in elk hoekje te zien is. Een echte meidenkaart. Erg leuke tekst ook

  Fijn weekend

  Hobbygroet Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow!! Deze heb je echt super mooi gemaakt.
  Een enorm leuk model en zoveel mooie details.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een mooi kaartje voor je kleindochter, leuke details en al de leuke meisjes die erin voorkomen ook leuk hoe je hem in verschillende standen kan zetten op een van de foto"s is het net een kastje waar je wat spulletjes in kan zetten, echt genieten om naar te kijken
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt SUPERgaaf gemaakt Antje, zoveel moois op te zien,heel goed zoveel foto’s want zou jammer zijn als we niet alle details kunnen zien xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Woooow.....wat een PRACHT van een kaart Antje en wat zal je middelste kleindochter hier BLIJ mee zijn.
  Het lijkt me toch nog een hele klus om e.e.a. in elkaar te zetten en om te versieren.....wat je echter heel GOED gelukt is.
  Liefs Wilma ☺☺☺

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superleuke meisjeskaart voor je kleindochter Antje ...
  Gefeliciteerd alvast en een fijne dag , groetjes Epie

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je hier een reactie achterlaat! Alle reacties lees ik met veel plezier. Ook tips en trucs zijn van harte welkom.